• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 Safety-certificaat trede 2 op zak!

Safety-certificaat trede 2 op zak!

Aan veiligheid doen we geen concessies, al onze collega’s moeten na het werk gezond naar huis kunnen gaan. We zijn trots dat we onlangs gecertificeerd zijn voor de Safety Culture Ladder (SCL) trede 2.

Helaas vinden ieder jaar nog veel bedrijfsincidenten plaats vanwege onveilig handelen. Het is dan ook geen overbodige luxe voor bedrijven om te investeren in een veilige werkomgeving. De veiligheidscultuurladder (SCL) laat zien hoe goed het veiligheidsbewustzijn en -gedrag in een organisatie is en biedt een methode voor bedrijven om bewust met veiligheid aan de slag te gaan.

Procedure

Om een SCL-certificaat te behalen, doen bedrijven eerst via een webtool een zelfbeoordeling op basis van actuele informatie. Deze wordt vervolgens door een Ladder Certificerende Instelling (LCI) getoetst en geverifieerd aan de hand van interviews tijdens een bezoek aan het bedrijf. De LCI stelt de bereikte laddertrede vast en reikt, indien voldaan is aan de minimumeisen, het overeenkomstige Veilig Bewust Certificaat uit.

Trede 2

VSE heeft onlangs bezoek gehad van twee auditoren van EBN in verband met deze certificering. Zij hebben interviews afgenomen met een aantal collega’s een projectlocatie bezocht. We zijn blij te mogen mededelen dat wij het certificaat hebben behaald! Inmiddels hebben we een toolbox bijeenkomst georganiseerd voor onze medewerkers waarin we aandacht hebben besteed aan veiligheid.