Allround regelaar – “Er was geen vacature voor Boswachter”

Tja, het liefst was hij boswachter geworden. Maar zoals dat toentertijd ging: vader zei ‘kind, daar valt geen droog brood mee te verdienen.’ Dus ging kind naar een opleiding waar wel werk in te vinden was. Zo ook Vincent Gadella.

En dat werk is er dus inderdaad altijd voor het oprapen geweest. Zo werkte hij heel lang in de koelwereld. Dat werk ontwikkelde zich langzaamaan tot klimaatbeheersing en meet- en regeltechniek voor gebouwen. “Ik deed daar tekenwerk en werkvoorbereiding en was eigenlijk wel een soort allround vraagbaak. In 2014 was ik op zoek naar iets anders en zag ik bij VSE een vacature voor hardware engineer. In de afgelopen jaren ben ik ook hier uitgegroeid tot een soort Manus van alles. Nu hou ik me vooral bezig met projecten met een wat korter doorlooptijd. Een kop en een staart, overzichtelijk en concreet. Inmiddels kan je zeggen dat ik bijna mijn eigen tokootje heb”, lacht hij. “Dat vind ik heel leuk, want ik hou van lekker divers. Ik verzorg behalve kortlopende projecten ook de inkoop van componenten - ook voor losse bestelling, gereedschapsbeheer en Fledlight.”

Bakens verzetten
Dat van die kortlopende projecten, was een wens van Vincent. Hij werd een paar jaar geleden ernstig ziek, een hartinfarct met daaroverheen een longontsteking, en had maar liefst een half jaar nodig om te herstellen. Hij besloot toen dat het tijd was om de bakens te verzetten. “Ik had vanaf dat moment vooral de wens om geen langlopende projecten meer te doen. Daar kon gelukkig ook rekening mee gehouden worden. Drie collega’s, Ronald, Wesley en Daniel, namen de grote projecten voor hun rekening en ik kon me meer gaan bezighouden met het uitzoekwerk en selectie van componenten en materialen. Zo heb ik een testkast ontwikkeld waarmee we verschillende spanningen kunnen creëren. Die heb ik getekend en besteld en Ruben heeft hem gebouwd. Dat is erg handig omdat we ook veel internationale projecten bouwen. Voor Amerika bijvoorbeeld, heb je dan een andere spanning nodig.” Hij is trots op het resultaat: “Het is echt een mooi systeem geworden, eigenlijk een soort grote transformator.”

Van die internationale projecten noemt hij er direct een aantal voor Codema. “Een leuk bedrijf waarmee het over en weer heel prettig samenwerken is. We ontwikkelen samen met hen hele projecten voor kwekerijen, bijvoorbeeld transportbanen voor orchideeën. Iedere klant heeft daar andere wensen qua lay-out, opbouw en componenten.”

Prettige omgeving
Het nieuwe pand van VSE bevalt hem heel goed, dat steekt hij niet onder stoelen of banken als we een rondje doen. “Het is een fantastisch mooi pand en het is echt heel fijn werken zo. Maar VSE is ook een leuk bedrijf. We werken met een leuk stel collega’s en iedereen staat altijd klaar om een ander te helpen. Het werk is afwisselend en er is onderling veel aandacht voor kennisdeling. Iedereen wil hier altijd leren van elkaar. Samen kom je echt een stuk verder en je merkt dat dat hier leeft.”

Hoe dat zit met die wens om boswachter te worden? Hij lacht en vertelt: “Vroeger toen ik op school zat, wilde ik cameraman worden, voor natuurfilms. Maar mijn vader sprak de gevleugelde woorden ‘ga de techniek maar in, daar is altijd werk.’ Maar de natuur en ook fotografie, zijn nog steeds mijn grote hobby’s. Ieder jaar ga ik naar Griekenland en struin ik samen met mijn vriendin rond in de natuur. Afgelopen september hadden we precies mazzel en konden we drie weken door de Peloponnesos rondtrekken. En ik heb veel foto’s gemaakt!” Hij straalt erbij en vertelt dat het voor komende september in principe weer in de planning staat. Nu maar hopen dat dat lukt, dan betekent dat dat we allemaal weer mogen reizen.

De liefde voor de natuur is ook overgeslagen op zijn zoon die bij Artis werkt. “Hij heeft ook echt die passie. Mijn dochter heeft dan weer de zorgende kant in zich. Zij is nog in opleiding voor een baan in de kinderpsychiatrie.”

Dit artikel op uw website?

Wilt u dit artikel overnemen op uw eigen website of blog, dan is dit toegestaan mits u:

  • ons hiervan op de hoogte stelt;
  • onderaan het artikel een link opneemt naar deze pagina;
  • het artikel integraal overneemt, inclusief de hyperlinks in de tekst.