• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 Blik in de toekomst met de Value Hacker

Blik in de toekomst met de Value Hacker

Met de Value Hacker helpt Siemens zijn industriële klanten hun digitale transformatie concreet te maken en te versnellen. VSE Industrial Automation nam onlangs deel aan dit traject, dat ons gaat ondersteunen bij de ontwikkeling van een langetermijnvisie.

De Value Hacker is een soort ‘quick scan’ waarmee Siemens samen met klanten pragmatisch kijkt op welke vlakken zij hun dienstverlening of producten kunnen verbeteren. Tijdens dit traject proberen ze uitdagingen helder te krijgen en de waarde van een verbetering te definiëren. Op 22 november waren Jesper Verschoor en Nienke Vergeer van Siemens bij ons te gast in Schoonhoven. Ze hebben interviews afgenomen met een tiental collega’s: hard- en software engineers, MT-leden en back office-medewerkers. Het doel was een eerste profiel op te stellen van onze organisatie. Waar staan wij nu en waar willen wij op termijn naartoe?

Verhelderende gesprekken

Léon de Groot, teamleider software engineering, vond het Value Hacker-traject verhelderend en ondersteunend. “Tijdens de interviews konden we aangeven waar wij zelf verbeterpunten zien. De dag erna zijn we in het Digital Experience Center van Siemens in Den Haag aan de slag gegaan met de thema’s die we besproken hadden. Ik vind het best knap dat Jesper en Nienke tien uitgebreide interviews zo snel verwerkt hadden tot een workshop.”

Toekomstgerichte discussie

“In het Digital Experience Center hebben we aan de hand van rollenspellen en stellingen een blik in de toekomst geworpen. Waar willen wij als bedrijf onze pijlen op gaan richten? Waar gaan we onze marketing op focussen? Welke projecten vinden wij wel en niet bij ons passen? Hierover hebben we een goede inhoudelijke discussie gevoerd. Siemens gaat naar aanleiding van de Value Hacker een rapportage opstellen. We zijn benieuwd naar hun adviezen en hopen dat deze ons gaan helpen bij het uitzetten van een missie en visie voor de lange termijn. Digitalisering is daar een onderdeel van, maar je kunt pas écht gaan digitaliseren als je er een duidelijke visie op hebt.”

Inmiddels zijn we ook met Siemens in gesprek over een bezoek aan het Digital Experience Center met een aantal van onze klanten. Deze bezoeken zullen begin volgend jaar plaatsvinden.