Blikjes efficiënter bedrukken door inbouw servobesturing inkers

Hij is nog maar net terug uit China of er staat al weer een trip gepland naar Frankrijk waar Patrick Kok een collega gaat assisteren.

Hij en z'n collega's van de afdeling software engineering van VSE gaan vaak naar het buitenland, onder meer voor het in bedrijfstellen van productielijnen of machines.

Het zijn vooral de specifieke projecten waar Patrick de grens voor over gaat, zoals recent naar Groot-Brittannië voor het in bedrijfstellen van een coater om metalen pijpen te stralen en te coaten.

Efficiënter bedrukken
De projecten die hem het meest aanspreken zijn die waar hij verbeteringen kan doorvoeren, zoals de reis naar het Chinese Beijing waar hij voor Rosario Can Technology een servogestuurde inker heeft ingebouwd voor een decorator, een blikjesbedrukkingsmachine. 'Daardoor kan er met de bestaande machine efficiënter worden bedrukt; er wordt minder inkt gebruikt terwijl de kwaliteit van de bedrukking van de blikjes tegelijkertijd van een hogere kwaliteit is geworden', legt hij uit.

Het was zijn collega Jan van Vuuren die eerder al een aanpassing deed aan een bestaande machine in Denemarken. 'Hij heeft als test die oude inkers die de inkt voor de bedrukking doseren omgebouwd naar servobesturing met als resultaat dat er minder inkers nodig zijn voor dezelfde kleur, minder inkt en dat de kwaliteit van de bedrukking is verbeterd. Op basis van die positieve ervaringen heb ik daarna de machine in China omgebouwd.'

Betere kwaliteit
Rosario Can Technology is specialist in het ontwikkelen en assembleren van machines om blikjes te bedrukken. VSE heeft voor een van de machines van Crown Asia Pacific in Beijing een aantal servogestuurde inkers geleverd. Namens VSE heeft Patrick Kok het projectteam geassisteerd met de aansturing en programmering van de servogestuurde inker die als eerste is geleverd en een toelichting gegeven op het verbeteren van de bedrukking van de blikjes.

De oude inker liep mee met de hoofdaandrijving, legt Patrick uit. 'De inker die wordt aangedreven door servomotoren is niet meer lineair gekoppeld aan de maindrive, maar staat daar los van.' Dit heeft een groot voordeel, wordt duidelijk. 'In de software kan hierdoor een ander snelheidsprofiel worden geprogrammeerd. Hierdoor heeft de operator een tweede mogelijkheid om de dichtheid van de kleur te beïnvloeden. Bij de oude inker kan de kleur maar op één manier worden beïnvloed. Ook zit er op deze vernieuwde servogestuurde inker een zogeheten ductor control. De operator kan nu zelf bepalen hoeveel inkt de ductor moet opnemen en afgeven. Hiermee heeft hij een derde mogelijkheid om de dichtheid van de kleur van het etiket te beïnvloeden.’

Dat laatste is belangrijk, blijkt uit zijn toelichting. ‘De inker bevat de kleur voor de bedrukking. Voor een bedrukking zijn dat er maximaal acht. De kleuren worden heel nauwkeurig kleur voor kleur in meerdere procesgangen op elkaar gelegd. Hierna worden alle kleuren in een keer razendsnel op een blank blikje gedrukt:, 2.200 blikjes per minuut, meer dan 36 blikjes per seconde. Mede door alle aanpassingen die we hebben doorgevoerd, kan Crown de blikjes efficiënter bedrukken. Tegelijkertijd is het aantal mogelijkheden toegenomen om bij te dragen aan de hoge kwaliteitseisen die aan het bedrukken van blikjes worden gesteld.'

Lees ook:
Rosario Can Technology levert 26 ton zware machine om blikjes te bedrukken

Meer weten? 

VSE is een allrounder in motion control en werd daarom uitgeroepen tot branchewinnaar in de sector motion control van de Business Succes Award. VSE kan bogen op jarenlange ervaring. In een reeks aan motion-projecten bouwde het bedrijf onder meer een flowpacker om naar servobesturing en een sleepwagen van maritiem onderzoeksinstituut MARIN. Kijk ook in de rubriek ‘Motion’ op het VSE-blog voor andere projectvoorbeelden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die VSE u met servobesturingen kan bieden? Neem dan contact op met Ron Verleun, e-mail: r.verleun@vse.nl