• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 Digitalisering verduurzaamt infra en industrie

Digitalisering verduurzaamt infra en industrie

Schoner, efficiënter en veel minder kans op fouten. Het digitaliseren en standaardiseren van besturingssystemen levert veel duurzaamheid op. Tijdens een bezoek aan VSE Industrial Automation kon het ondernemersplatform ‘OnderNamen’ onlangs zelf ervaren hoe dit in z’n werk gaat.

In de digitale wereld zijn de mogelijkheden eindeloos. Onze klanten zullen het beamen. Omdat alle software die wij bouwen steeds dezelfde basis heeft, maakt het niet uit met welke besturingssystemen klanten werken. De werking is altijd gelijk en onze systemen zijn vaak al getest, gevalideerd en bewezen. Dat biedt flexibiliteit, stabiliteit en betrouwbaarheid.

Standaardiseren

In gesprek met Radboud van Dusseldorp kwam OnderNamen te weten hoe wij als specialist in industriële automatisering de processen van onze klanten standaardiseren, efficiënter maken en slimmer inrichten. Of de klant nu een machinebouwer is, een ingenieursbureau of een eindgebruiker in de industrie of infrastructuur.

High-end engineering

Daarbij hebben wij een voorkeur voor speciale en complexe opdrachten. Waar andere partijen de handdoek in de ring gooien, bijten wij ons graag vast in high-end engineeringsopdrachten. We hebben onder meer de Ramspolbrug tussen Kampen en Emmeloord energieneutraal geautomatiseerd en ook een productielijn voor ijsjes geoptimaliseerd.

Verduurzaming

Snelle machines, mooi maatwerk, betrouwbare en duurzame oplossingen is waar wij voor gaan. Onze efficiënte en groene innovaties verkleinen de ecologische voetafdruk van onze klanten. Een mooi voorbeeld van een bijzonder duurzaam VSE-project is de standaardisatie van besturingssoftware van de gemalen van het hoogheemraadschap van Rijnland. Hierdoor is de beheerlast flink afgenomen en draaien de pompen efficiënter. Hiermee bereidt het hoogheemraadschap zich voor op een toekomst met extremere weerssituaties met droogte en overlast.

Toekomst

Natuurlijk kunnen ook wij de toekomst niet voorspellen. Wat we wel weten is dat digitalisering een hot topic is en zal blijven als het om duurzaamheid gaat.