• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 Een rondleiding – Nog even en het inrichten kan beginnen

Een rondleiding – Nog even en het inrichten kan beginnen

Het miezert een beetje buiten, als Robert Vonk ons meeneemt op een rondleiding door het nieuwe pand. Waarvan de kozijnen er nog wel niet inzitten, maar waarbinnen er meer dan voldoende beschutting is tegen een zacht lentebuitje.

Ruimte, ruimte en nog eens ruimte. Zo lijkt het nu. Maar tegen de tijd dat het ingericht zal zijn, en alle VSE-medewerkers er hun plek hebben ingenomen, zal één keer ruimte voldoende uitdrukking geven aan het gevoel van het nieuwe onderkomen. Een duurzame, energiebesparende inrichting en uitrusting waarbij ook de ergonomie niet uit het oog is verloren.

Flexibel
“Alles in ingericht op flexibel werken”, vertelt Robert. “Zo zijn er in de panelenwerkplaats verrijdbare tafels, is er een kabelmagazijn dat heel eenvoudig van buiten het pand benaderd kan worden en is er ook al rekening gehouden met eventuele verdere uitbreiding, op welk gebied dan ook.”
Dat kabelmagazijn, legt hij uit, is met name handig voor monteurs die op locatie hun werk gaan doen. Die hoeven dan niet het hele pand door met hun materialen, maar rijden hun auto in het magazijn, pakken wat ze nodig hebben en kunnen hun weg vervolgen.

Showen maar
Een paradepaardje van het nieuwe pand is de technische ruimte. “Dat wordt gelijk een showroom waarin we onze klanten kunnen laten zien wat we in ons eigen pand allemaal voor slimmigheden hebben ingericht. De duurzame systemen en voorzieningen worden daarin beheerd en gemonitord en je kunt er zien hoe we bijvoorbeeld energie opwekken en opslaan. Maar ook onze eigen besturing van de zonnepanelen is er zichtbaar. Veel van die voorzieningen zijn het verlengde van projecten die we ook bij klanten realiseren.”

Wordt vervolgd
De klimaatbeheersing van het pand is weer een verhaal apart, letterlijk. Want als we Robert vragen dat uit te leggen, dan blijkt dat daar heel slimme systemen voor ingebouwd worden, dus dat verhaal bewaren we voor een volgende keer. Als je nou niet kunt wachten, mag je natuurlijk Robert Vonk gewoon bellen hoor.