• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 Flexibiliteit geeft beslissende voorsprong

Flexibiliteit geeft beslissende voorsprong

MCS van Festo en Siemens

De maakindustrie in ons land moet het steeds meer hebben van high/mix-low/volume productie. Dat betekent dat de productiecapaciteit, maar ook de productiefaciliteit steeds flexibeler moet worden om hier optimaal op in te spelen. En dan zijn we als VSE natuurlijk altijd op zoek naar de nieuwste oplossingen.

We hebben er weer eentje hoor: het MCS, een samenwerking van Festo en Siemens, dus wat willen we nog meer? Even terug, het MCS? Dat is het Multi Carrier System, een modulair transportsysteem dat voorzien is van flexibele individuele eenheden die vrij kunnen bewegen tussen verschillende stations voor bijvoorbeeld vullen, sluiten en etiketteren. Nauwkeurig te synchroniseren met het proces en het kan volledige geïntegreerd worden in bestaande intralogistiek.

Het MCS kan verschillende formaten, verschillende producttypes en wisselende hoeveelheden, tot seriegrootte 1, moeiteloos aan. Ook als het wat zwaarder wordt, trillingsvrij of juist sneller moet. En niet alleen transportbewegingen behoren tot de mogelijkheden, maar ook bewegingsbesturingsfuncties en het coördineren van extra machinemodules, allemaal met behulp van slechts één besturing. Met passieve dragers en dus minimale slijtage.

Geen overgangen tussen transportbanden, gegroepeerd of synchroon bewegen, gebruik van conventionele lineaire motoren, geïntegreerde besturing en vrij configureerbaar. Flexibel toch?

Kijk maar even mee, beelden zeggen meer dan woorden.

https://www.youtube.com/watch?v=S9zKUcbBIqU

https://www.youtube.com/watch?v=loGjmY1lMEQ

https://www.youtube.com/watch?v=vGdyOnAV7VE