• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 “Innovatie in de top van de motion markt” (ja, dat gaat over ons…)

“Innovatie in de top van de motion markt” (ja, dat gaat over ons…)

Je weet dat we dat best graag over onszelf zouden zeggen, maar dit keer lees je het zwart op wit op de site van een leverancier. En niet zomaar eentje: Rittal uit Zevenaar, bekend als leverancier van systemen die worden toegepast in alle takken van de industrie, in de machine- en installatiebouw en in de ICT-branche.

In onze klimaatruimte – nieuw pand, duurzaam, je weet wel – staan besturingskasten van Rittal. En dat wilden ze graag als visitekaartje uitdragen.

Lees maar mee:

Wanneer je rondloopt bij VSE Industrial Automotion in Schoonhoven, valt op dat er over ieder hoekje van het bedrijf nagedacht is. Van de stijlvolle visgraatvloeren in het kantoorgedeelte tot de opgeruimde, lichte werkplaats: het splinternieuwe pand is comfortabel, energieneutraal en klaar voor de toekomst. Commercieel Technisch Manager Radboud van Dusseldorp is er trots op: “Met dit nieuwe pand stralen we de kwaliteit en duurzaamheid uit die we ook in onze projecten nastreven.”

Van Kampen tot Thailand
VSE Industrial Automation is een echte projectenorganisatie, die zich kenmerkt door de innovatieve oplossingen en pragmatische aanpak. Met slimme automatisering zet de Zuid-Hollandse systeemintegrator hun klanten op een flinke voorsprong ten opzichte van de concurrenten. Het bedrijf, dat inmiddels 46 jaar bestaat, is gespecialiseerd in motion. Ze automatiseren machines, productielijnen en complete fabrieken over de hele wereld. De op maat gemaakte software en uiterst precieze hardware van VSE is te vinden in sectoren over de hele wereld: van de Ramspolbrug bij Kampen tot een blikjesfabriek in Thailand.

Tweederde technisch personeel
Of de uiteindelijke oplossing nu naar Kampen, Thailand of Ethiopië gaat, het begint allemaal in Schoonhoven. “De kracht van VSE zijn de mensen”, vertelt Radboud. “We zijn een heel technisch bedrijf: van de 40 personeelsleden is tweederde ontwikkelaar. Onze eigen Willie Wortels”, vervolgt hij trots. En die ‘Willie Wortels’ houdt Radboud graag tevreden met mooie projecten over de hele wereld. “Het niveau van onze medewerkers is hbo+, omdat ze met de klant meedenken op managementniveau. We assisteren onze klanten en de machinebouwers om tot een perfecte machine te komen, waarin efficiëntie en duurzaamheid samenkomen. Daar komen de mooiste -en meest complexe- projecten uit voort. Het is niet voor niets dat ‘Motion is our drive’ onze slogan is. Wij willen samen met de klant vooruit.”

Altijd voor A-kwaliteit
Kwaliteit is hét stokpaardje van VSE. “Wij kennen maar één kwaliteit en dat is A-kwaliteit. We moeten zeker weten dat onze oplossingen jarenlang blijven werken, ook in Ethiopië bij 40 graden of in een luchtvochtigheid van 95% in Azië. Een storing kan soms duizenden euro’s per minuut kosten. Klanten willen betrouwbaarheid, ook in moeilijke omstandigheden.” En dat betekent dat VSE ook alleen maar werkt met A-kwaliteit toeleveranciers, zoals Siemens én Rittal.

Mercedes onder de kasten
Vincent Gadella is onder andere verantwoordelijk voor de inkoop bij VSE. Hij werkt graag met Rittal. “Het is de Mercedes onder de kasten. Toen ik hier een aantal jaar geleden kwam werken, werd er al met Rittal gewerkt en dat zijn we ook altijd blijven doen. Het is betrouwbaar, goed en er wordt meegedacht met de klanten. En ook de doorontwikkeling van de kasten vind ik heel sterk.” Radboud vult aan: “Een goede, stevige kast is voor ons heel belangrijk. Die kast kost misschien 1.000 euro, maar de techniek die erin zit is soms het tienvoudige waard. Dat wil je graag heel op de plaats van de bestemming krijgen en houden.”

Klimatisering voorkomt storingen
Een van de uitdagingen in het werk van VSE is dat ze nooit precies weten waar een systeemkast komt te staan. Vaak in een fabriek, maar op welke locatie? En hoe is de klimatisering in de fabriek georganiseerd? Dat vraagt om slimme klimatiseringsoplossingen ín de schakelkasten. Vincent: “We koelen bijvoorbeeld liever iets te veel, dan te weinig. Zo zorgen we ervoor dat de techniek het altijd blijft doen, ook als de schakelkast op een te warme plek wordt geplaatst. Daarvoor gebruiken we regelmatig de Rittal Blue e+.” Dit koelaggregaat verbruikt 75% minder energie dan zijn voorgangers en past daardoor ook perfect in de duurzaamheidsdoelstellingen van VSE.

Pand als duurzaam visitekaartje
Ondertussen zijn we in het hart van het nieuwe pand aangekomen: de klimaatruimte. De besturingskasten in de ruimte zijn van Rittal en hebben door de verlichting en glazen deuren nog het meeste weg van museumvitrines. Dat komt goed uit, want zodra het coronatechnisch weer mag, wil Radboud hier ook weer veel klanten ontvangen. Om zo te laten zien dat VSE niet alleen uitblinkt in motion, maar ook in duurzaamheid. “De komende jaren willen we nog veel meer groeien in het renewable gedeelte. Duurzaamheid is ontzettend belangrijk. Voor ons, hier in dit pand, maar ook voor onze klanten.”

Tja, je begrijpt, dit delen we natuurlijk graag.

 

 

 

© Foto’s Tessa Witvoet