• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 VSE en Festo gaan samenwerken

VSE en Festo gaan samenwerken

VSE heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Festo. In de samenwerking trekken de partijen gezamenlijk op in projecten met het Multi-Carrier-System MCS®, dat een aantal jaar geleden door Siemens en Festo geïntroduceerd is.

We schreven er al eerder over, en nu is het dan zo ver, we gaan als partners aan de slag om dit prachtige systeem bij onze klanten te implementeren. Even terug, wat was het ook alweer dat MCS®?

Dat is het Multi Carrier System, een modulair transportsysteem dat voorzien is van flexibele individuele eenheden die vrij kunnen bewegen tussen verschillende stations voor bijvoorbeeld vullen, sluiten en etiketteren. Nauwkeurig te synchroniseren met het proces en het kan volledige geïntegreerd worden in bestaande intralogistiek.

Het MCS kan verschillende formaten, verschillende producttypes en wisselende hoeveelheden, tot seriegrootte 1, moeiteloos aan. Ook als het wat zwaarder wordt, trillingsvrij of juist sneller moet. En niet alleen transportbewegingen behoren tot de mogelijkheden, maar ook bewegingsbesturingsfuncties en het coördineren van extra machinemodules, allemaal met behulp van slechts één besturing. Met passieve dragers en dus minimale slijtage.

Het Multi-Carrier-System MCS® is ontwikkeld om productieautomatisering nog flexibeler te maken. Zo kan eenvoudig modularisering verder worden doorgevoerd. Het unieke karakter van deze Siemens-Festo technologie vraagt ook om een unieke aanpak om daarmee klanten te ondersteunen.

VSE, als Siemens Motion Specialist, slaat de handen ineen met Festo, als kennisorganisatie en partner in de industriële automatisering. De combinatie van Siemens motiontechnologie aan de ene zijde en Festo motorisatie/mechanica aan de andere zijde, vergt diepgaande kennis van beide partijen om het Multi-Carrier-System MCS® naadloos in te passen in nieuwe of reeds bestaande productieautomatiseringsoplossingen.

Op 17 maart werd in ons nieuwe pand de overeenkomst formeel ondertekend door Robert Vonk van VSE en Dennis van Beers van Festo.

Zodra de coronamaatregelen het weer toelaten, zullen de teams met specialisten van VSE en Festo samenkomen in Delft. De specialisten van VSE kunnen dan kennis maken met het Multi-Carrier-System MCS® en middels trainingen het systeem eigen maken.

Voor informatie kun je contact opnemen met Radboud van Dusseldorp van VSE of Jurgen Bastiaansen van Festo. Dan zorgen wij dat het goed komt!