Motion & Drives in Hilvarenbeek

Het lijkt gisteren, maar in de drukte van alledag is het toch al even geleden de eerste editie van Motion & Drives. Een nieuw evenement van FEDA en Mikrocentrum waar VSE als hoofdsponsor op het affiche stond.

Ruim 160 deelnemers kwamen bij elkaar en zagen verschillende presentaties, pitches, een forumdiscussie en een keur aan tabletops over motion als toepassing. Het automatiseren van beweging.

Karin Mous was als themadag manager namens Mikrocentrum verantwoordelijk voor de inhoudelijke invulling, de vorm en de logistiek.  “Het is met een nieuw evenement altijd even zoeken. Maar ik denk dat we met Motion & Drives een juiste snaar hebben geraakt. Ja, we hadden graag wat meer eindgebruikers over de vloer gehad. Misschien heeft verwarring rondom de naam hier aan bijgedragen.  De dag ging niet zo zeer om de motion controller, maar om motion als toepassing. Het automatiseren van beweging dus. En aan die veelzijdige interpretatie van motion is ruimschoots recht gedaan.”

We schreven het al eerder, als je kop al boven het maaiveld uit is, kan een extra stukje geen kwaad. Dus presenteerde VSE zich op een gedurfde manier. Het publiek kwam in beweging en moest even nadenken hoe je beweging op een gecontroleerde manier voor elkaar krijgt.

Er was deze dag voor ieder wat wils, met een programma dat bestond uit plenaire- en deelsessies met onderwerpen variërend van IIoT, systeemgedrag, servotechniek en modelleren.

Eigenlijk zouden we moeten zeggen: een gemiste kans als je er niet was. Maar goed, misschien had je een reden of wilde je kijken of dit evenement de eerste editie zou overleven. Dat laatste lijkt glansrijk geslaagd, dus we geven je graag wat informatie vanuit VSE en een impressie van Youtube. En zeggen: Tot volgend jaar!

 

https://www.youtube.com/watch?v=nedDOFbrTac

http://www.thefactoryfiles.com/article/Artikel/62026-eerste-editie-motion-drives-goed-ontvangen

Dit artikel op uw website?

Wilt u dit artikel overnemen op uw eigen website of blog, dan is dit toegestaan mits u:

  • ons hiervan op de hoogte stelt;
  • onderaan het artikel een link opneemt naar deze pagina;
  • het artikel integraal overneemt, inclusief de hyperlinks in de tekst.