• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 Nagenieten van de Vakbeurs Energie

Nagenieten van de Vakbeurs Energie

Gevarieerd, gezellig en kennisrijk. Zo hebben wij als VSE Industrial Automation de Vakbeurs Energie ervaren van 10 t/m 12 oktober in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Het was de eerste keer dat we aan deze beurs hebben deelgenomen. Op onze stand hebben we veel boeiende gesprekken gevoerd met beursbezoekers die werkzaam zijn in verschillende sectoren.

Radboud van Dusseldorp, commercieel manager bij VSE.

Op de laatste beursdag lieten de stembanden van Radboud van Dusseldorp het een beetje afweten. “Anders zou ik het niet goed gedaan hebben, hé”, aldus de commercieel manager van VSE met een knipoog. “Ik heb genoten van de informele sfeer, de interessante gesprekken en de ambitie van zowel standhouders als beursbezoekers om met de energie-uitdaging aan de slag te gaan. Verbinden en verduurzamen zijn thema’s die iedereen bezighouden.”

Leerrijke ervaring

Ruben Havet was drie dagen op de VSE-stand aanwezig. Hij studeert dit jaar af in de richting Entrepreneurschip aan de Hogeschool Rotterdam en wil Fledlight een stapje verder brengen. Deze spin-off van VSE ontwikkelt duurzame verlichting voor bedrijven, openbare ruimten en opslaghallen. De oprichter van Fledlight is Ronald Elbers, directeur en eigenaar van VSE. Hij heeft Ruben onder z’n vleugels genomen om de jonge ondernemer in spe te begeleiden. “Ik heb al zó veel van Ronald geleerd”, vertelt Ruben. “Ook deze beursdeelname was voor mij hartstikke leuk, maar ook spannend. Van Radboud heb ik geleerd hoe je op mensen afstapt en het gesprek aangaat. Door open vragen te stellen kom je vanzelf in een discussie. Ik heb drie dagen lang een heleboel notities gemaakt van alles wat ik heb bijgeleerd.”

Veel variatie

“Wat een enthousiasme!” stelde Ronald Elbers vast tijdens zijn beursbezoek op 10 oktober. “We zijn gelukkig al lang niet meer de enige die de energietransitie serieus nemen. Er liggen enorme kansen op het gebied van energieopwekking en -verbruik en tijdelijke energieopslag.” Op 12 oktober kwamen ook Jan van Vuuren, technisch manager bij VSE, en onze projectleider/teamleider installatie Roy van Rijswijk een dagje langs op de beurs. Ze waren onder de indruk van de grote opkomst, het brede publiek en de veelheid aan technieken die er te zien waren. “Je komt in gesprek met mensen uit verschillende markten en ziet van alles wat. Leuk dat ook enkele  klanten en partners van VSE aan deze beurs hebben deelgenomen, waaronder Consmema en N.S.T.

Kennis delen

Stefan Lekkerkerker, technisch specialist bij VSE.

Stefan Lekkerkerker, technisch specialist bij VSE, verzorgde samen met Fedor Vendeloo van Siemens iedere beursdag een seminar over Smart Power Management. Daarnaast stonden ze beursbezoekers te woord op de VSE-stand.

Fedor Vendeloo, salesverantwoordelijke Motion Control & Drives bij Siemens.

Vendeloo noemt de deelname van VSE aan de Vakbeurs Energie een succes: “VSE is een door Siemens zeer gewaardeerde Drives & Motion Partner. Samen hebben we op deze beurs over het voetlicht gebracht hoe wij bedrijven in verschillende sectoren kunnen ontzorgen bij hun energievraagstukken. Dit heeft ons mooie leads opgeleverd. Ons seminar is goed bezocht door onder meer vertegenwoordigers uit de industrie en de bouwsector, maar er zijn ook medewerkers van gemeenten en Verenigingen van Eigenaren langs geweest.” Lekkerkerker: “Naar aanleiding van het seminar hebben we leuke gesprekken gehad, waarin we veel kennis gedeeld hebben en die zeker mooie projecten gaan opleveren.”