• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 Krachtig gesprek met toekomstige stagiairs

Krachtig gesprek met toekomstige stagiairs

Ieder jaar lopen drie tot vier techniekstudenten stage bij VSE. Om toekomstige stagiairs kennis te laten maken met ons bedrijf hebben we op 23 november deelgenomen aan de netwerkdag van de Hogeschool Utrecht.

Léon de Groot, teamleider software engineering, noemt onze deelname aan de netwerkdag een succes. “Zowel kwalitatief als kwantitatief. Ik ben door mijn visitekaartjes heen.” Hij voerde samen met zijn collega Martijn Vreeswijk gesprekken met studenten technische bedrijfskunde, werktuigbouw en elektrotechniek. “Vooral elektrotechnici passen bij ons, maar we zijn inmiddels ook in gesprek met een student technische bedrijfskunde over een stageopdracht om eventueel onze interne logistiek te optimaliseren.”

Armdrukken

Onze armdrukmachine, enkele jaren geleden ontwikkeld samen met een machinebouwer, trok veel aandacht. Een leuke, krachtige manier voor toekomstige stagiairs om kennis te maken met ons specialisme: high-end motion control.

Diversiteit

Léon vertelde de studenten wat zij van VSE als stagebedrijf en/of toekomstig werkgever kunnen verwachten: “Wij doen specialistisch werk, maar dan wel voor verschillende soorten bedrijven in tal van sectoren. Dat maakt het afwisselend en interessant. Verder vinden wij het belangrijk dat mensen zich op hun plek voelen bij ons en het naar hun zin hebben. Zo sta ik er ook als leidinggevende in: ik ben er voor mijn mensen.”

stagiairs netwerkdag Hogeschool Utrecht
Krachten meten op de armdrukmachine van VSE.

Doorgroeien

Naast de Hogeschool Utrecht staat VSE in contact met tal van andere hogescholen en universiteiten. Veel huidige medewerkers zijn ooit als stagiair bij ons begonnen. Jonge werknemers krijgen alle kansen om zichzelf te ontwikkelen en door te groeien. Dat is ook nodig bij een gespecialiseerd bedrijf als VSE. Léon: “Medewerkers die net van school afkomen, moeten wij eerst trainen om ze in te kunnen zetten. Die tijd investeren we graag. Gaandeweg kun je jezelf bij ons verder ontwikkelen tot high-end motion specialist.”

 

Ben jij techniekstudent en op zoek naar een stagebedrijf? Neem gerust contact op met Léon de Groot via L.de.Groot@vse.nl