Rob zocht meer praktijk – Geen probleem bij VSE

Een mooi voorbeeld van iemand die blij wordt van veel praktijk in zijn werk is Rob de Groote. Hij werkt al tientallen jaren in de plc-branche. Vijf jaar geleden kwam hij bij VSE terecht als software-engineer. Wat hem trok? De afwisseling in het werk en diversiteit van de projecten.

Na zijn hts elektro werkte hij op de plc-afdeling bij Landis+Gyr. “Dat is een groot internationaal concern dat actief was in de gebouwautomatisering. Ik werkte daar op de plc-afdeling, en werkte ook met SAIA plc’s. Leuk, maar ik wilde graag meer praktijk in mijn werk.” Hij verkaste naar Elektrokracht in Rotterdam en was een paar jaar later vanaf de start aanwezig bij Delmation. “Daar hield ik me voornamelijk bezig met projectmatig plc-werk. Ik ben destijds ooit al eens een keertje bij VSE binnengelopen, en kreeg een goede indruk van het bedrijf. Tja, en toen Delmation ruim vijf jaar geleden stopte met de projectactiviteiten, ben ik bij VSE gaan praten.”

Eigen klanten
Delmation stopte dus met de activiteiten waar Rob zich mee bezig hield. Gelukkig boden ze alle ruimte aan de voortzetting van de relatie die hij met zijn klanten had opgebouwd. “Dat was wel een goede deal, ik mocht de klanten waar ik mee werkte, meenemen. Delmation hield zich voortaan alleen nog maar bezig met de verkoop, dus op deze manier hoefden de klanten geen last te hebben van deze beslissing. En voor VSE was dat natuurlijk ook wel prettig.”

Dat is dus alweer ruim vijf jaar geleden en hij heeft zijn draai inmiddels goed gevonden. “De diversiteit van de projecten binnen VSE is heel prettig. En mijn werkzaamheden brengen me ook nog eens op de meest bijzondere plaatsen. Het werken bij klanten op locatie en het verzorgen van inbedrijfstellingen, zowel in het binnenland als in het buitenland, dat maakt het allemaal heel afwisselend. En je ziet altijd wat er in de praktijk gebeurt met hetgeen jij hebt gemaakt.”

Gok
De werkzaamheden kun je misschien wel een beetje inschatten, maar hoe het met de collega’s onderling gaat, was natuurlijk nog wel een beetje een gok. “Die onderlinge omgang is heel prettig, maar dat weet je vooraf inderdaad niet. Iedereen is heel collegiaal en altijd bereid om elkaar te helpen. In het begin was ik vooral bezig met de klanten die ik had meegenomen, mijn eigen klanten, zeg maar. En langzaamaan is dat gemixt met andere klanten. Bij sommige klanten ben je na verloop van tijd echt kind aan huis. Zo ben ik ook nadat ik bij VSE ben begonnen, nog lang blijven werken voor Heemskerk Fresh and Easy. Dat was in mijn Delmation tijd weer een klant van onze klant Homma Elektrotechniek. Homma is eigenlijk een concurrent van VSE, maar we werken er ook wel eens mee samen. Bij Heemskerk Fresh and Easy in Rijnsburg heb ik heel lang gewerkt aan een kratten- en dozenaanvoersysteem voor de inpakafdeling.”

Hij vindt het na 25 jaar Delmation heerlijk om bij een ander bedrijf te werken, met andere merken en een andere focus. “Hier wordt veel meer gebruik gemaakt van motion regelaars en geïntegreerde safety. Er werken bij VSE veel jonge collega’s die onderling altijd bezig zijn met het uitwisselen van kennis. Persoonlijk vind ik het juist fijn om me bezig te houden met mijn eigen specialisme.”

Nieuwe hobby
Het mooie vindt hij de mix tussen klussen in het buitenland en klussen waarbij je ’s avonds gewoon thuis aanschuift. “Die balans wil ik wel goed in de gaten houden, dus als ik af en toe wat langer van huis ben, is dat niet erg, maar het thuisfront is belangrijk. Mijn vier kinderen zijn al allemaal volwassen en uitgevlogen - één zelfs naar Australië. Gelukkig hebben we daarheen voordat corona de wereld ging beheersen nog een mooie reis kunnen maken. Tot een paar jaar geleden was ik in mijn vrije tijd een die-hard kampeerder, al van kinds af aan. Maar dankzij VSE heb ik er een nieuwe hobby bij. Een aantal jaar geleden zijn we met het bedrijf een weekend op wintersport geweest in Winterberg. Dat had ik nog nooit in mijn leven gedaan, dus dat was een uitdaging waarvan ik als ouwe knar dacht niets mee te kunnen. Maar mijn zoon kon snowboarden en heeft mij toen de beginselen bijgebracht. Dat - en het weekend met VSE, vond ik zo leuk dat ik ben blijven snowboarden, en vorige winter ben ik voor het eerst op wintersport geweest. Helaas gaat dit nu even niet zoals zoveel dingen door corona.”

Dit artikel op uw website?

Wilt u dit artikel overnemen op uw eigen website of blog, dan is dit toegestaan mits u:

  • ons hiervan op de hoogte stelt;
  • onderaan het artikel een link opneemt naar deze pagina;
  • het artikel integraal overneemt, inclusief de hyperlinks in de tekst.