• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 Software cruciaal voor brandveiligheid van elektrische voertuigen

Software cruciaal voor brandveiligheid van elektrische voertuigen

Elektrische auto’s brandgevaarlijk? De Amerikaanse autoverzekeraar AutoInsuranceEZ komt tot een andere conclusie. Wel moet de software optimaal functioneren om zowel elektrische als hybride voertuigen brandveilig te maken.

In de Verenigde Staten waren volgens AutoInsuranceEZ vorig jaar hybride auto’s betrokken bij ongeveer 3.475 branden per 100.000 verkochte auto’s. Bij benzineauto’s ging het om 1.530 branden per 100.000 verkochte auto’s en bij elektrische auto’s slechts om 25 branden per 100.000 verkochte auto’s.

Brandveiligheid van elektrische voertuigen
Veilig laden: de software moet goed zijn.

Software moet kloppen

Waarom hybrides zo vaak in brand vliegen, is niet bekend. Voor hun relatief kleine accu’s is het wel zwaar om de auto de eerste kilometers te moeten voortstuwen totdat de benzinemotor het overneemt. De software moet dit goed regelen. Anders kan de accu beschadigd raken, waardoor bij de laadpaal energie niet wordt opgeslagen, maar omgezet in warmte. Een oververhitte accu kan leiden tot brand.

Veiligheid geborgd

Bij VSE elektrificeren we machines, waarbij we de bestaande verbrandingsmotor vervangen door een elektromotor met een accupakket. Door de technologische innovatie van de afgelopen jaren kunnen we machines met allerhoogste vermogensbehoefte elektrificeren: van graafmachines tot hijskranen en betonpompen. Onze software engineers zijn zeer deskundig en werken nauw samen met onze hardware engineers. Dit leidt tot emissie- en geluidsarme oplossingen, die bovendien veilig zijn.

 

Benieuwd naar de kansen van elektrificatie? Vul het formulier in en een van onze specialisten neemt contact op om een gratis en vrijblijvende inventarisatie in te plannen.