Voor u gelezen: Een veilige werkomgeving in tijden van corona

Veilig werken in coronatijd? De D&F Group, die bedrijven in onder andere de industrie, energie en infra ondersteunt met het verbeteren van veiligheid, trekt veiligheid in deze tijd ook door naar corona.

In een artikel op zijn website wordt uiteengezet hoe de werkzaamheden op het gebied van veiligheidsmanagement, ook in de huidige situatie, door kunnen gaan. Uiteraard met inachtneming van de hygiënemaatregelen vanuit het RIVM.

In de branches food, farmacie en infra ligt de druk om te produceren hoog, ziet ook D&F. Producenten willen blijven produceren maar ze dienen ook te voldoen aan de wet- en regelgeving omtrent machineveiligheid en procesveiligheid.

De algemeen directeur van het bedrijf, Jean-Jacques Mulleman, zegt: “Iedereen wil ’s avonds weer gezond naar huis. Dus juist in deze tijden is de focus op veiligheid essentieel. Werk je veilig, dan ben je alert en bewuster van waar je mee bezig bent. Daardoor heeft veilig werken ook een positief effect op de uiteindelijke kwaliteit van je product.”

Het is volgens D&F belangrijk om het veiligheidsbewustzijn doorlopend te blijven prikkelen, zodat het niet vervaagt of een dip in een lopend veiligheidsprogramma veroorzaakt.

Veel mensen ontdekken op dit moment vaak noodgedwongen de digitale wereld. Bestaande online tools bieden een uitkomst en worden vaak als positief, vernieuwend en leerzaam ervaren. Zet die tools in, zodat belangrijke thema’s zoals de veiligheid in de organisatie doorgaan, zegt D&F.

De online mogelijkheden hebben ook hun positieve kanten. Zo belt je gemakkelijker even kort met elkaar en door de videocalls zie je elkaar zelfs wat vaker. Ook opleidingen en trainingen kunnen op deze manier doorgaan. Als er toch overleg op locatie nodig is, dan houdt het bedrijf zich vanzelfsprekend aan de strikte hygiënemaatregelen.

Lees het hele artikel op https://www.denf.nl/artikelen/publicaties/2020/een-veilige-werkomgeving-tijden-corona

 

Dit artikel op uw website?

Wilt u dit artikel overnemen op uw eigen website of blog, dan is dit toegestaan mits u:

  • ons hiervan op de hoogte stelt;
  • onderaan het artikel een link opneemt naar deze pagina;
  • het artikel integraal overneemt, inclusief de hyperlinks in de tekst.

 

Eén keer per maand een kijkje in de keuken van VSE?
Schrijf je in en ontvang ook onze populaire nieuwsbrief!

You have successfully subscribed to our mail list.

Teveel inschrijfpogingen voor dit e-mailadres.