• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 VSE demonteert procesinstallatie voor Ecolab

VSE demonteert procesinstallatie voor Ecolab

Ecolab sluit haar productiefabriek in Nieuwegein en brengt één proceslijn over naar een vestiging in Frankrijk. VSE Industrial Automation gaat de lijn demonteren. De werkzaamheden starten midden september.

De multinational Ecolab is wereldwijd marktleider in professionele reiniging. De productielocatie in Nieuwegein maakte voornamelijk waspoeder voor textiel. Omdat de vraag naar deze producten te klein is geworden, kan de fabriek niet langer rendabel draaien. De productie is stilgelegd en eind 2023 gaan de deuren definitief dicht. Eén vrij nieuwe procesinstallatie wordt verplaatst naar een vestiging van Ecolab in Châlons-en-Champagne, nabij Reims. VSE Industrial Automation kreeg de opdracht om de installatie te demonteren.

Kennisrijke partner

“Ecolab vroeg ons hierover mee te denken naar aanleiding van onze samenwerking in het verleden”, zegt Roy van Rijswijk, projectmanager bij VSE. “Twee collega’s zijn een tijdlang meegelopen in hun technische dienst en waren nauw betrokken bij het ontwerp en de bouw van de procesinstallatie. Hierdoor kunnen wij hen bij de demontage ontzorgen. Het is een grote klus, aangezien het proces verdeeld is over vier verdiepingsvloeren.” Ecolab wil de installatie in het eerste kwartaal van 2024 weer opbouwen en inbedrijfstellen in Frankrijk. Mogelijk wordt VSE ook hierbij betrokken.

 

Zelfstandig en allround

VSE Industrial Automation ging in 2017 voor het eerst voor Ecolab in Nieuwegein aan de slag na een brand die gevolgen had voor de productie. Ecolab had extra mensen nodig om alles zo snel mogelijk weer up & running te krijgen. Hoewel het vlak voor Kerstmis was, lukte het VSE om op korte termijn twee allround medewerkers ter beschikking te stellen. Ze konden meteen zelfstandig aan de slag. In de daaropvolgende jaren kwamen regelmatig VSE-medewerkers bij Ecolab in Nieuwegein over de vloer om onder meer storingen te verhelpen en verbeterprojecten uit te voeren. VSE heeft voor Ecolab in het verleden ook de procesinstallaties Menger 2 en Granulatie vervangen.