• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 De kracht van kennisdeling

De kracht van kennisdeling

Het borgen van kennis is belangrijk voor de continuïteit van organisaties. Daarom hebben de software engineers van VSE een mentor die hen zowel technisch als projectmatig begeleidt.

Ons team van software engineers is sinds 2010 uitgegroeid van 4 naar 15 personen. Om deze ontwikkeling in goede banen te leiden, gebruikt Leendert Uithoven als mentor zijn ervaring om anderen terzijde te staan. Dit zorgt ervoor dat we planmatig werken en de kennis die binnen ons bedrijf aanwezig is optimaal benutten.

Kennis delen

“We zijn een warme organisatie met collega’s die elkaar graag ondersteunen”, vertelt Leendert. “We stimuleren onze software engineers daar gebruik van te maken. Er is altijd wel iemand die kan helpen bij een project. Onlangs hebben we een schaarlift geautomatiseerd. De software hiervoor hadden we al eens eerder toegepast voor een andere machine. Machines kunnen totaal verschillende toepassingen hebben, maar wel gelijkenissen tonen in software. De kunst is om dit te zien. Door deze kennis te delen, konden we onze klant snel bedienen. We hebben meerdere engineers met kennis van diverse technologieën. Van Siemens SIMOTION tot Allen-Bradley, Omron, Lenze en Bachmann. Maar ook Phoenix, IFM, Mitsubishi en Bosch Rexroth.

Juiste match

“We kijken altijd welke software engineers het beste passen bij een specifiek project. Omdat we een grote diversiteit aan klanten hebben, moeten we snel kunnen schakelen. Het werk wordt nooit eentonig, want er lonkt altijd weer een nieuwe uitdaging. Heel afwisselend, maar het betekent wel dat we elke dag opnieuw gas moeten geven. Ook daarom is kennisdeling met collega’s zeer belangrijk.”

Softwarestandaard

“Het werken met standaard softwareblokken ondersteunt ons. Sommige zaken komen in vrijwel iedere machine terug. Denk aan motoren en cilinders. Hiervoor kunnen wij templates genereren, zodat we direct kunnen starten met programmeren en iedereen van elkaar begrijpt wat hij geprogrammeerd heeft. Dit dwingt ons ook om op voorhand goed na te denken over de opbouw van de software. We kunnen onze standaard softwareblokken toepassen op een groot deel van onze projecten.”