Talent moet je koesteren – Thijs de Bruin leeft zijn droom

Thijs de Bruin mag je gerust een talent noemen. En iemand met passie voor zijn werk. Nu gaat het één vaak hand in hand met het ander, maar toch. Als je op de lagere school al een spreekbeurt over VSE houdt en er dan later zowel stage loopt als je eerste baan vindt, dan leef je je droom. Toch?

Thijs werkt nu een jaar bij VSE nadat hij er eerder ook al een jaar stage liep. Hij was al jong met techniek bezig, getuige ook het feit dat hij al op de lagere school een spreekbeurt over zijn huidige werkgever hield. “Mijn eerste kennismaking met VSE kwam een beetje dankzij mijn vader. Die vond het wel een goed idee om voor de spreekbeurt ook contact te hebben met VSE. En toen ik later een stage zocht voor mijn opleiding, hebben we die bij VSE gevraagd - én gekregen.”

Snel van begrip
Thijs werkt op de afdeling panelenbouw, onder de supervisie van Carel van Weijen. Hij zorgt ervoor dat Thijs in zijn eigen tempo zijn werk kan doen en zijn vak echt tot in de puntjes leert beheersen. Hij zag het talent in Thijs. “Tijdens een dergelijke lange stage kun je natuurlijk goed zien wat voor vlees je in de kuip hebt. En Thijs heeft zich prima laten zien. Hij heeft aan één keer uitleggen genoeg, onthoudt alles en leert heel erg snel. Hij houdt ervan om alles goed voor te bereiden en heel stipt en netjes te werken en dat zie je ook terug aan zijn werkzaamheden.”

Voor Thijs lijkt de overgang van stage naar werknemer dan een kleine stap, maar het is toch een andere rol. En bij VSE is hij goed op zijn plek gekomen. “Het is heel gezellig bij VSE. Het verschil met een stage is natuurlijk dat je nu zelf verantwoordelijk bent. Ik vind het echt fijn dat ik bij VSE heel veel kan leren. Er zijn hier veel verschillende projecten en dat is het voordeel dat je niet bij een heel groot bedrijf werkt, waar je dag in dag uit hetzelfde werk zou moeten doen.”

Zekerheid voor alles
Bij zijn eerste project, een palletizer, leerde hij samen met een collega hoe je een dergelijk project opbouwt. Binnen de kortste keren had hij zich alles eigen gemaakt. “Ik krijg hier bij VSE echt de kans om het vak helemaal te leren. Hoe je een kast opbouwt, maar ook tekeningen lezen, componenten herkennen, boren en tappen - eigenlijk alles wel. Na afloop controleren we op de afdeling altijd elkaars werk. Zo weet je zeker dat je nergens iets over het hoofd hebt gezien. We testen elkaars kasten. En de bijzondere dingen maken het extra leuk. Zo heb je bij de kasten die we voor Woltman maken bijvoorbeeld, heel weinig ruimte. Op de kraan is weinig ruimte en daar moet op een klein oppervlak, alles passen. Alles moet dus zo dicht mogelijk op elkaar en soms is de inrichting best complex.”

Thijs werkt als junior onder de vleugels van Carel naar een volledig zelfstandige rol. En dat bevalt Thijs prima. “Iedere dag leer je iets. En ik vind het het leukste als ik aan iets heel nieuws mag werken. Soms is een project al heel erg volledig uitgedacht en soms is het best een beetje puzzelen.” Volgens Carel kan hij dat prima en is Thijs creatief in zijn oplossingen. “En met Carel kun je prima werken”, wil Thijs desgevraagd nog wel kwijt. “Het is een gezellige en spontane man en heeft op zijn tijd een grapje.”

Blije collega’s
Voor zijn collega’s is Thijs niet alleen een welkome aanvulling om zijn manier van werken en zijn persoonlijkheid - rustig, gelijkmatig en gezellig. Maar ook vanwege de bakkunsten die hij samen met zijn moeder uitoefent. Vooral de appeltaart is inmiddels bekend bij de mede VSE-ers. En de passie waarmee hij samen met zijn vader in het weekend aan de bak gaat? Autocross! Een stoere Volkswagen Golf, waar hij met zijn vader samen aan sleutelt én mee crosst, daar gaan zijn ogen pas echt van stralen. En natuurlijk kregen we een foto.

Dit artikel op uw website?

Wilt u dit artikel overnemen op uw eigen website of blog, dan is dit toegestaan mits u:

  • ons hiervan op de hoogte stelt;
  • onderaan het artikel een link opneemt naar deze pagina;
  • het artikel integraal overneemt, inclusief de hyperlinks in de tekst.