• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 Energie-efficiëntie in industrie en infra

Energie-efficiëntie in industrie en infra

Voor veel organisaties in de infra en industrie is VSE Industrial Automation een technisch partner in verduurzaming. Kom naar de Vakbeurs Energie en maak kennis met onze energiebesparende, high-end oplossingen voor motion en industriële automatisering!

Duurzaamheid zit in ons DNA. Zo hebben wij al tien jaar geleden de Ramspolbrug volledig energieneutraal gemaakt. Wij hebben voor tal van bruggen, sluizen en keringen energiezuinige besturingen ontworpen en geïmplementeerd. We waren de eerste die (op de Wantijbrug) besturingen en aandrijvingen toepasten in combinatie met het door Siemens ontwikkelde universele bouwblok 3B-Bruggen. Dit bestuurt alle dynamische functies in een brug en zorgt voor voorspelbaar onderhoud, een hoge betrouwbaarheid, weinig storingen en de mogelijkheid om operators flexibel in te zetten.

Infrastructuur

De afgelopen jaren hebben tal van infrastructuurbeheerders ons ingeschakeld om mee te denken over circulariteit en innovatie. Een van hen is het Hoogheemraadschap van Rijnland, dat in 2050 energieneutraal wil zijn. De pompen van de gemalen moeten zo duurzaam mogelijk draaien. De door ons gestandaardiseerde besturingssoftware speelt hier een belangrijke rol in.

Als Siemens Motion Specialist leverden en implementeerden we Sinamics S120-omvormers voor mobiele hybride aggregaten. Hiermee kunnen netwerkbeheerders stil en op duurzame wijze onderhoud uitvoeren aan het elektriciteitsnetwerk in woonwijken. Ze hoeven geen aggregaat meer te laten draaien. Een slimme, stille oplossing, die voldoet aan de eisen voor emissieloze, geluidsarme en schone bouwplaatsen.

We hebben ook een bewezen trackrecord in de automatisering en elektrificatie van grondverzetmachines, betonpompen en ander bouwmaterieel. Een technisch hoogstandje was de elektrificatie van een zeer zware funderingsmachine voor machinebouwer Woltman. Nooit eerder vertoond!

Industrie

Met onder meer reluctantiemotoren en UltraCaps als onderdeel van Siemens Smart Powermanagement helpen wij industriële bedrijven energie te besparen en hun aansluitvermogen te beperken. Ze zijn hierdoor minder afhankelijk zijn van de capaciteit en stabiliteit van het energienet. Door onze samenwerking met gerenoveerde technologieleveranciers kunnen wij voor onze klanten steeds de meest geschikte oplossing selecteren voor hun projecten. Het gaat om kwalitatieve, betrouwbare technologie waarmee zij invulling kunnen geven aan hun uitdagingen op energiegebied: het opwekken van energie uit hernieuwbare bronnen en het energie-efficiënter maken van hun fabrieken door bijvoorbeeld vrijkomende energie in processen tijdelijk op te slaan en te hergebruiken.

Bezoek onze stand!

Vakbeurs Energie vindt van 10 t/m 12 oktober plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Wij nodigen je hartelijk uit voor een bezoek aan onze stand (06.E025), waar we onder meer een schaalmodel van een brug laten zien. In samenwerking met Siemens zullen wij op de beurs ook een aantal seminars verzorgen.

Bezoek ons op Vakbeurs Energie van 10 t/m 12 oktober 2023!

Welkom op onze stand (06.E025)