• info@vse.nl
  • Opaalstraat 10, 2872 ZR Schoonhoven
 Partner in verduurzaming door elektrificatie

Partner in verduurzaming door elektrificatie

Is je aansluitwaarde te laag? Heb je een instabiel netwerk? Wil je zware machines van diesel naar elektrisch transformeren? Of simpelweg je (bouw)proces efficiënter, slimmer en groener maken? Het elektrificeren van zware machines is een van de specialismen van VSE Industrial Automation. Lees er meer over op onze vernieuwde elektrificatiepagina.

De elektrificatie van machines verlaagt de CO2-uitstoot en draagt zo bij aan de klimaatdoelstellingen. Voor aannemers is dit belangrijk, aangezien Rijkswaterstaat streeft naar emissieloze bouwplaatsen in 2030. Met elektrische machines vergroten zij hun kans op het winnen van aanbestedingen en versterken ze hun concurrentiepositie. Bovendien is verduurzaming een teken van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

Elektrische bouwmachines

De 90DRe is de eerste boorstelling waarvan zowel de hulp- als hoofdfuncties geëlektrificeerd zijn. Foto: Woltman/Dieseko

Wij kunnen voor de bouwsector zowel nieuwe als bestaande machines elektrificeren. Aannemers kunnen hiervoor subsidie krijgen. Op onze elektrificatiepagina vind je enkele mooie voorbeelden van ons werk. Daaronder de elektrische funderingsmachine die Woltman gebouwd heeft voor Koninklijke BAM Groep. Wij leverden de elektromotor, het accupakket en de besturing.

Elektrificatie in de industrie

De eerste toepassing van Siemens UltraCaps in samenwerking met Torsit Hijsinstallaties.

Ook in de industrie hebben we een stevig track record op het gebied van elektrificatie. Steeds meer industriële bedrijven zijn bij wet verplicht hun CO2-emmissies terug te dringen. Elektrificatie helpt hierbij. Met onder meer slimme elektrische besturingen en zuinige servomotoren helpen wij onze klanten hun processen energie-efficiënter te maken en hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Het aanbod aan slimme energietechnologie groeit gestaag en wij maken er volop gebruik van! Samen met Torsit Hijsinstallaties pasten wij onlangs voor het eerst innovatieve UltraCaps van Siemens toe.

Duurzame infrastructuur

Ramspolbrug 2
Al 10 jaar geleden maakten wij de Ramspolbrug energieneutraal.

Industriële technologie voor het verduurzamen van processen kan ook prima in de infrastructuursector worden toegepast. Wij zijn betrokken bij de renovatie en verduurzaming van bruggen uit de jaren ’70. Door de toenemende verkeersbelasting moeten niet alleen civiele constructies, maar ook de motoren om bruggen te laten bewegen steeds zwaarder worden. Met slimme oplossingen die kortstondig veel energie kunnen opslaan en weer vrijgeven ontkom je aan het leggen van zware kabels en overbelasting van het energienetwerk en vang je piekbelasting op. Een eigentijdse brug op een huis-tuin-en-keuken-aansluiting? Laat dat maar aan ons over!

Tal van infrastructuurbeheerders kennen ons als technisch partner in verduurzaming. Wij denken actief met hen mee over innovatie en circulariteit. Al tien jaar geleden maakten wij de Ramspolbrug energieneutraal, maar inmiddels hebben we op een veel breder vlak bijgedragen aan de vergroening van de Nederlandse infrastructuur.

 

Vakbeurs Energie

Wil je meer weten over onze activiteiten op elektrificatiegebied? In gesprek gaan met een van onze specialisten? Je verdiepen in de technologie die wij gebruiken of van gedachten wisselen hoe wij ook jouw organisatie kunnen ondersteunen?

Bezoek ons op Vakbeurs Energie van 10 t/m 12 oktober 2023!

Welkom op onze stand (06.E025)